Förnyelse av inredning och planlösning

Hösten 2016 fick Unna design uppdraget att göra en förstudie för att förbättra och vitalisera de publika ytorna på Riksidrottsmuseet. Målet var att med formgivning hjälpa till att uttrycka museets ledord som är Rörelse som inspirerar.

Under förstudien såg vi att museets planlösning var otydlig för besökarna, och inte helt optimal ur personalens perspektiv. Publika ytor blandades med administrativa, klassrum låg direkt i anslutning till utställningsrum och begränsade möjligheterna till att gestalta i utställningsrummet. Det fanns inga färger eller idrottsanspelningar förrän man kom in i utställningarna.

Vårt koncept visade en ny smartare planlösning och ett nytt fokus i inredning, skyltning och färgsättning. Visuellt och inspirerande med fokus på rörelseglädje. Inredning och färgsättning signalerar inspiration för idrott i alla åldrar.

Test_RIM16439_570

RIM16370 570 två

Vi införde färgsättning och formgivning som associerar till rörelseglädje, lek och idrott. Med glimten i ögat och lika delar ridsport och ishockey – för att de stora sporterna som barn utövar och som är relativt könsuppdelade, ska ha lika stort utrymme.

RIM16539_570

Vissa detaljer i inredningen är riktade till de som är små, här en snörning på receptionen i 5-åringshöjd.

RIM16516_570

RIM.2__0465_570

Bollamporna i caféet är specialtillverkade.

RIM16344_570 skåpsrum o häst

När besökarna hänger av sej kan de testa att borsta en hästsvans. Poppis bland barnen.

Unna Design